Se kategori

Odla bättre med växthus

Artikel från oss på ViByggerHus
Är du trött på att fåglarna äter upp dina jordgubbar? Då är ett växthus en bra lösning. Med hjälp av växthus kan man odla alltifrån blommor till stora tomatplantor och de växer mycket bättre och säkrare tack vare skyddet som växthuset ger.

Unna dig ett växthus

Det kan tyckas vara lyxigt och en smula onödigt med ett växthus. Om du är osäker på om du bör köpa ett växthus kan det vara bra att väga alla fördelar som finns med att ha tillgång till ett eget växthus. Förutom att växthuset kommer vara användbart under många år, skapar det bättre förutsättningar att lyckas med dina odlingar. Hur frustrerande är det inte att lägga tid, pengar och energi på att driva upp blommor, bär och grönsaker för att sedan få dem förstörda av nattfrost och flygfän? På så vis blir växthuset en investering för dig.

Vilket växthus ska man köpa?

Utbudet av växthus är stort och olika modeller passar för olika behov. Om du är en väldigt entusiastisk odlare som odlar och planterar mycket, kan du behöva ett större växthus som har kapacitet för alla dina odlingar. Fristående växthus finns i olika storlekar som passar alla behov. Tack vare att det finns färdiga byggsatser att köpa, blir det enkelt att montera ditt växthus.

Du som inte har ett lika stort intresse för odling klarar dig bra med enklare växthus. På marknaden kan du hitta plastkupor att sätta över dina krukor, överdrag i plast att sätta över pallkragar eller mindre fristående växthus av plast som gör det enklare att odla mindre plantor. Alternativt kan du köpa ett väggväxthus som är ett mellanting mellan ett stort fristående växthus och ett växthus för pallkragar. Väggväxthus passar bra om du vill utnyttja en solig vägg på huset för ett mindre antal plantor.

Comments are closed.