Se kategori

Två Små Hus

Vi som bygger heter Susanne & Johan samt vår 8-åriga dotter. Jag (Susanne) jobbar till vardags på Varbergshus som kökssäljare och har alltså husbygge & inredning både som arbete och hobby. Efter två byggda Varbergshus med totalentreprenad kände vi att det var dags att bygga det tredje med delad entreprenad. Byggsatsen kommer från Varbergshus, entreprenörerna är handplockade och projektledning och en hel del arbete kommer vi att stå för själva. Denna gång kommer vi inte heller att välja material utifrån vad som brukar vara ”standard” i nybyggda hus, utan välja en hel del udda och oväntade lösningar.

När vi hittade drömtomten tidigt i somras så kände vi att det var dags för ett nytt projekt. När vi bestämt oss satte vi full fart med tomtköp, rita hus, lämna in bygglov och sälja vårt nuvarande hus. Idag ca 6 månader senare är alltså första spadtaget gjort!

Tomtens storlek och utformning gör att det blir möjligt att bygga 2 hus, ett till oss och ett till Farfar. Ett modernt generationsboende. Vi börjar med att bygga lillstugan för att själva bo i under byggtiden. Tomten är gammalt militärt område med mycket skog och direkt närhet till havet. På tomten kommer även en silversmedja att inrymmas, detta är min verksamhet ”vid sidan om”.

Stilen på husen blir modern men rustik och naturnära, tanken är att båda husen skall smälta in väl i den vackra björkskogen. Både in- och utvändigt blir det mycket träkänsla. Utvändig järnvitriolfasad och invändig finsågad granpanel. Interiören blir väl närmast ”industri vintage” med fokus på ett rejält kök och matrum.

Besök Två Små Hus

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (26 votes, average: 2,77 out of 5)
Loading ... Loading ...

Comments are closed.