Se kategori

Villa Härdeman

Vi är båda två vana vid och trivs med att bo i hus med allt positivt och negativt det innebär, trädgård, frihet, projekt, kostnader och ägande. Således beslutade vi att det var dags att lämna den nuvarande lägenheten vid Liljeholmskajen för att uppfylla denna önskan. Efter åtskilliga husvisningar, där vi alltid hittade fel, och efterforskningar på nätet, som gjorde gällande att nybygge var det som gällde, så beslutade vi oss för att leta tomt i Stockholmsområdet.

Vi började med att leta efter sjötomter men insåg snabbt att det antingen innebar att hela budgeten skulle gå åt till just tomten eller att vi var tvugna att flytta väldigt långt ifrån Stockholm. Då vi inte var beredda att offra transportmöjligheter eller kommunalt anslutet vatten och avlopp ändrades planerna något och vi började leta efter tomter mer förutsättningslöst. Även detta var lättare sagt än gjort, vi var och tittade på en hel drös tomter men det var alltid något som inte stämde. Naturen var för långt borta, tomten låg för avsides eller att området inte kändes barnvänligt var bara några av dom sakerna som avskräckte oss från att buda på objekten.

Till slut så hittade vi denna tomt i Huddinge. På bilderna såg området lummigt ut och den nya detaljplanen gjorde att kommunalt vatten/avlopp dragits fram samt att det var generösa byggrätter. Det fanns även dagis och skolor upp till årskurs 9 några hundra meter från huset, stort plus i kanten. Vi åkte och tittade på tomten och började genast skissa på hur man skulle kunna göra en husplacering, utforma trädgården och njuta av hagen som mötte på andra sidan Lövstaån i söder.

Villa Härdeman

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (15 votes, average: 2,87 out of 5)
Loading ... Loading ...

Comments are closed.