Se kategori

CasaTrend

Äntligen är det dags för oss att bygga hus! Ett Trend Sadel från Eksjöhus ska det bli! Det är en 1-plansvilla på 150kvm + garage!

Vi som bygger är Emma och Kristoffer med dottern Evelin på 1 år samt hunden Holger. Mitt i allt kommer ett syskon också, så det här blir nog en spännande resa för oss!
Våra tankar befann sig länge i världen där vi skulle köpa Emmas föräldrars hus (också ett Eksjöhus, byggt 1990) och renovera det och skapa vårt eget hem av hennes barndomshem. Rent ekonomiskt hade det varit den bästa affären för oss, men vi föll hela tiden tillbaka på att det kommer att ta tid innan huset är som vi vill ha det samt att vi var osäkra på om vi hade den enorma mängd tid och energi det ta för oss att färdigställa. När vi jämför kostnaderna för ett begagnat hus i det skick vi önskar och dessutom inom det område vi vill bo, kommer vi fram till att vi antagligen kommer att bo billigare i ett nybyggt hus som är energieffektivt och inte i behov av renoveringar. I Östersund där vi bygger är det dessutom höga priser på hus just nu och skillnaden mellan nytt och äldre i någorlunda jämförbart skick är marginell, speciellt om man lägger till driftskostnaden för huset. Med en ettåring och syskon påväg blev det enda vettiga tillslut att besluta oss för att bygga ett helt nytt hus som blir vårt eget redan från första stund. När vi resonerade om allt det här kändes det dessutom väldigt lockande att inte ha några ”måsten” på huset under tiden barnen är små och behöver ständig tillsyn.

CasaTrend
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (48 votes, average: 2,85 out of 5)
Loading ... Loading ...

Comments are closed.