Se kategori

Nu bygger vi

Vi är en familj bestående av två vuxna och tre barn i åldrarna 13,10 och 2 som kommit fram till att vårt fina radhus är lite för litet för oss och därför bestämt oss för att bygga nytt. Vi föll direkt för Eksjöhus New England inspirerade villa ”Balans Valm”. Kontraktet skrevs på i feb-09 och huset beräknas stå färdigt innan årsskiftet 2009-2010. Välkommen att följa vår resa.

Besök Nu bygger vi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (126 votes, average: 2,49 out of 5)
Loading ... Loading ...

7 Responses to Nu bygger vi

 1. Linda & Daniel says:

  Hej!
  Vi är ett par som har fallit för Villa Balans Valm. Vi är i drömstadiet, då vi inte ens har köpt vår tomt…men vi är fast beslutna om att detta hus en dag ska bli vårt! Vi är intresserade av en tomt i Kungsbacka kommun, gärna i Åsa, Vallda eller Onsala. Spännande att läsa om er ”husresa” och vi skulle bara vilja veta mer om era tillval och hur mycket skillnad de gjorde på standardpriset?! Andra tips är varmt välkomna!! vi ser fram emot att följa er resa tills ert hus står färdigt!

  Tack på förhand
  Linda & Daniel

 2. Hanna says:

  Hej! Kul att ni också gillar Balans Valm. Själv blev jag som sagt helt såld när jag såg det. Hoppas ni hittar er tomt snart och kan börja bygga. Vad det gäller tillvalen så måste jag säga att jag tycker Eksjöhus har hög och bra standard och de tillval vi gjort beror mer på smak och tycke än att originalgrejerna inte duger. Några av ändringar vi gjort som kostat är: rostfria vitvaror(+8000,-), ändrat kök(+25.000), braskamin(+35.000), garage(+170.000). Vill man inte ha de saker som Eksjöhus erbjuder får man fullvärde tillbaka och kan därmed köpa det man VILL ha istället. Vi har t ex valt bort fläkten då vi inte gillade den, då får vi pengar emellan och kan därmed välja egen. Vi valde bort en badrumskommod och fick 12.000 tillbaka. Hittills har samarbetet med Eksjöhus funkat perfekt och vi är supernöjda med allt. Får hoppas det fortsätter så :-). Hör av er igen om ni har frågor. MVH
  Hanna ”Nu bygger vi”

 3. Anne says:

  Hej, vi har också tittat på Balans och undrar i vilken prisklass det ligger? Ligger de högt lågt eller mitt emellan. Vi såg ett Fikarheden med total entreprenad för 1,100 000. Ligger de mycket högre än så mån tro. Om ni hade velat hade det gått att få huset klart fortare då?
  Många frågor. Lycka till med bygget.

  mvh /Anne

 4. Hanna says:

  Hej Anne, Jag tror att priset varierar lite beroende på VAR i Sverige du vill bygga, så bäst är ju att kolla med en Eksjöhussäljare på din ort, men om man jämför med det pris du anger så är Balans Valm ungefär en miljon dyrare. Jag tror det är viktigt att man inte stirrar sig blind på just grundpriset utan istället sätter sig och jämför standarden hos de olika husleverantörerna för i slutändan (med ev tillval) så kanske inte skillnaden blir så stor.

  Angående leveranstiden så är nog det här det snabbaste vi hade kunnat få det, men med tanke på att allt gått på två månader så tycker jag det får anses som snabb hantering.

  Lycka till och hör gärna av dig igen om du har fler frågor.

  MVH
  Hanna ”Nu bygger vi”

 5. Ninni says:

  Åh, hittade er blogg nu. Fantastiskt fint hus. Är som tidigare ”kommenterare” intresserad av tomt på västkusten, och vi ser ut att ha en på g i just Åsa. Tomt på berg nära vatten. Fantstiskt, men måste spränga. Har kikat på Eksjös hemsida, och mycket verkar ingå… Om någon vet kring sprängningskostnader, och vilken ”omfattning” som brukar ingå, intresserad av att höra? Får man lov att fråga vad ert hus kostat totalt sett?

 6. Hanna says:

  Hej Ninni, Grattis till tomten! Kostnader kring sprängning har jag ingen aning om. Jag är ganska säker på att det inte ingår i husköpet. Det som ingår om jag inte minns fel, är markarbeten där hus (och ev garage) ska stå, en meter djupt och tre meter utanför byggnaden. Behöver man gräva djupare kostar det och färdigställande av tomten i övrigt betalar man för själv. Men hör med någon markarbetesfirma så kan de säkert ge någon hint om hur mycket sprängning kan gå på. Du undrar hur mycket vårt hus har kostat och själva husstommen + arbetet (vi köper nyckelfärdigt) kostar ca 2.200.000. Det som tillkommit utöver detta är tomtkostnad inkl el & vatten (ca 450.000), färdigställande av tomten, dvs markarbeten, jord, rullgräs och altanvirke (ca 100.000). Jag hoppas infon kan hjälpa dig något på vägen, annars får du givetvis höra av dig igen. MVH
  Hanna

 7. Jenni says:

  Hej.
  Har hittat din fina blogg om er bygge. Gillar erat hus jättemycket. Vi, min man och jag har dock fallit pladask för dess storasyster, björkudden. Har hittat en tomt som är underbar… Är förtillfället en äng här i
  Emmaboda kommun, småland, och vi har inte fått något svar ännu av markägaren om vi kan få köpa den eller inte. Blev glad när jag fick se bilder inuti huset, för det har jag efterlyst. Det blir liksom mera verkligt.
  Det är bra att kunna läsa om era erfarenheter av eksjöhus. Känns liksom lite tryggare att veta att andra har bra erfarenhet. Hur prosessen går till osv. Jag hoppas verkligen att våra drömmar slår in. Så vår stora familj får fria jul i det underbara drömhuset nästa jul.
  Tack för en bra blogg
  Jenni