Se kategori

nybyggareibensbyn.blogg.se

Jag ( Sofia ) och min sambo Dennis är just i detta nu i full gång med vårt drömhus!

Vi skriver allt som rör husbyggnationen, planlösningar, VVS, ytskikt, fasadfärg, inredning, ja allt!

Bloggen handlar också mycket om förberedelserna innan själva huset kunde börja uppföras, så som olika ansökningar om enskilt vatten och avlopp samt anläggningen av det.
Vi tar även upp övriga markarbeten, avtäckning, uppfyllnad och planering av tomten.

Vi svarar på samtliga frågor och funderingar och hoppas att vår blogg kommer vara till nytta för andra nybyggare i landet!

nybyggareibensbyn.blogg.se
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (52 votes, average: 2,90 out of 5)
Loading ... Loading ...

Hagalyckan

Vårt Spira 194 kom i januari 2015. Vi delar bland annat med oss av färdigställande av övervåning, trädgårdsskapande, byggande av garage och lite annat som blir när man bygger nytt. Det mesta av arbetet kommer vi att göra själva trots att vi inte har så mycket erfarenhet av husbygge.

Hagalyckan
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (73 votes, average: 2,81 out of 5)
Loading ... Loading ...

Vår Ekbacke

Den här bloggen görs i symbios av lättja och iver. Det blir en lätt väg att hänvisa och locka alla våra nära och kära till bloggen för att följa vår husbyggarresa. Då glömmer vi inte att berätta något avgörande och stort i byggandet för någon. Samtidigt dokumenterar vi för egen del hur vi gjort och hur allt såg ut under tiden.

Vår Ekbacke
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (93 votes, average: 3,25 out of 5)
Loading ... Loading ...

Vi bygger hus i Brittsbo

Vi är en familj om fyra, som bygger Eksjöhus PrioTvå i Östersund, på ett nybyggt bostadsområde som heter Brittsbo i Östersund. Vi letade ett tag efter begagnade hus men efter att det kändes hopplöst var vi på husvisning med Smålandsvillan och sedan Älvsbyhus som båda hade husvisningar i Brittsbo. Vi fastnade dock inte riktigt för någon av dem och kontaktade flera andra hustillverkare, valet föll tillslut på Eksjöhus då säljaren kändes ärlig, rakt på sak, kunnig och hjälpsam på rätt sätt. Vi valde mellan 2-planshus som är vår favorit utvändigt, och 1-plans som är vår favorit invändigt och valet föll på modellen Prio Två då den kändes väldigt prisvärd och planlösningen var superb i jämförelse med mycket annat vi sett på marknaden. Priset var förvånansvärt lågt efter att ha jämfört med Smålandsvillans offerter, de låg på ungefär samma nivå efter några få tillval hos SMV! Vi kommer utföra en del av arbetet själv och har valt bort mycket som ingår i husleveransen (kök, tvättstuga, badrumsinredning och kommer därför både köpa och montera in detta), vi kommer även spackla och måla huset invändigt samt utvändig målning och köpte ett färg/tapetpaket via Eksjöhus i samarbete med Sävedalens färg till ett otroligt förmånligt pris!
Välkommen in och läsa på vår blogg där vi försöker dela med oss av våra beslut och framsteg!

Vi bygger hus i Brittsbo
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (49 votes, average: 3,16 out of 5)
Loading ... Loading ...

Halmhuset i Hålta

Under ett års tjänstledighet bygger vi vårt 2-planshus isolerat med hårdpressade halmbalar och putsat in- och utvändigt med bland annat lera från tomten. En byggteknik som inte är helt ovanlig i till exempel Norge, Storbritannien och Frankrike, som börjar få uppsving i Sverige och som lämpar sig extra bra för självbygge.
Resultatet ska bli ett hus med ett isolervärde inte så långt ifrån passivhusstandard, utan alltför stort hål i plånboken och med mindre miljöpåverkan än motsvarande konventionellt hus.

Halmhuset i Hålta
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (45 votes, average: 2,96 out of 5)
Loading ... Loading ...

Bygga Fagernäs

Ett byggprojekt alldeles i startgroparna. En fantastisk tomt på landet där vi vill bygga vårt drömhus. En liten familj, med mamma, pappa och två små barn. För tillfället bor vi i ett hus som vi hyr, alldeles bredvid vår tilltänkta tomt.

Bygga Fagernäs
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (39 votes, average: 2,90 out of 5)
Loading ... Loading ...

Hemresan

VILKA ÄR VI?
Vi är en familj från Stockholm och som flyttade ner till Nyköping hösten -14. Det blev till en lägenhet som var tänkt att vara tillfällig tills vi hittade ett hus. Men det visade sig inte helt lätt, så efter ett års letande beslutade vi oss för att låta bygga. Jag som bloggar heter Kalle, min sambo Angelica och så har vi tre barn på 1, 3 och 6 år.

NÄR SKA VI BYGGA?
När jag nu startar bloggen (mars -16) har vi köpt tomt och träffat ett antal husleverantörer. Nu väntar vi in offerter och hoppas kunna spika leverantör inom ett par veckor. Sen är det ritningar och bygglov som ska till innan bygget kan komma igång. Vår förhoppning är byggstart vår/sommar och att inflyttning ska kunna ske till hösten/vintern.

VAD SKA VI BYGGA?
Det blir en tvåplansvilla på ca 200 kvm. Vår totalbudget inkl tomt är satt till 3,7 Mkr. Från början var det tänkt att det skulle bli ett kataloghus på totalentreprenad, men det lutar åt en lite friare lösning. Följ bloggen får ni se var vi landar!

Hemresan
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (682 votes, average: 3,51 out of 5)
Loading ... Loading ...

Drömmen slår in!

Sophie och Jhonny heter vi som gjort slag i saken och nu ska bygga drömhuset! Det blir ett ganska ordentligt omritat Domherren från Fiskarhedenvillan.
På vår blogg skriver vi om allt från när vi köpte tomten till allt pappersarbete, tankar och funderingar, inredning och självklart om själva byggets gång. Vi har lejt ut det mesta men kommer göra en hel del själva också. Häng med på vårt äventyr!

Drömmen slår in!
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (65 votes, average: 2,89 out of 5)
Loading ... Loading ...

Följ vår resa till drömhuset, Spira 211

Hjältevadshus Spira 211 kommer att bli vårat nya hem och om allt går som planerat kommer vi flytta in i huset om 2 månader. Med denna blogg vill vi berätta om vår resa som började hösten 2015. Här kommer vi att redogöra våra tankar och funderingar samt berätta om de erfarenheter vi samlat på oss.
Följ vår resa till drömhuset, Spira 211!!

Följ vår resa till drömhuset, Spira 211
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (50 votes, average: 3,12 out of 5)
Loading ... Loading ...

Lyckans hem

Vi bygger 1-plan 6 rok, Lyckan vinkel – Eksjöhus
Även om vi har valt att bygga med totalentreprenad så dyker det upp frågeställningar vi själva behöver sätta oss in i och att ta reda på. Det är både intressant och kul och kan gälla både smått som stort. Framförallt finns det en del pengar att spara om man är lite om sig och kring sig.
På min blogg skriver jag om allt möjligt som kan dyka upp när man ska bygga hus. Det kan vara kontakter med t ex kommunen, vägföreningen, pappersexercis, funderingar kring materialval, möbler och inredning, trädgård och övriga tankar och känslor som dyker upp under byggandets gång.
Nu vi bor i en stuga på samma tomt som vi ska bygga på, vilket gör att det blir lätt och följa bygget av vårt efterlängtade hus. Välkommen in och kika!

Lyckans hem
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (83 votes, average: 2,88 out of 5)
Loading ... Loading ...

Villan vid kusten

Mitt namn är Josefin, är 24 år gammal och kommer från början från Skåne. Jag flyttade till Göteborg år 2012 för att studera på Chalmers. Nu mera bor jag vid kusten utanför Göteborg, i Björlanda, tillsammans med sambo och katt. Här i bloggen kommer ni få läsa om vårt husbygge och vägen dit. Målet är att bygga ett trähus i skärgårdsstil som passar in i omgivningen men som även lever upp till förväntningarna på vårt drömhus.
Sommaren 2015 sålde vi lägenheten i stan samtidigt som vi köpte vår sommarstuga vid havet i Björlanda kile utanför Göteborg och flyttade dit direct.

Stugan ligger på en väldigt speciell tomt där 2/3 av tomten är täckt av ett relativt högt berg, som är prickad mark, därav hade tomten varit svårsåld och legat ute ett tag. Även om många såg det som en utmaning att bygga nytt på en tomt där det var så begränsat var huset fick ligga, så såg vi det som en fördel då utsikten från berget är otroligt fin.

För att utnyttja tomten maximalt är vår plan att bygga ett tvåplanshus där man kan komma ut direkt på berget från andra våningen, och därmed även använda den delen av tomten.

Villan vid kusten
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (49 votes, average: 2,92 out of 5)
Loading ... Loading ...

Villa Källgren

Vi bygger ett klassiskt men egenritat trähus med amerikansk veranda under 2016-2017.

Villa Källgren
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (50 votes, average: 3,16 out of 5)
Loading ... Loading ...

S W E BY ME

Nybyggt Hjältevadshus med mycket ♥. Vi har byggt ett Spira 175.
Interiör & Exteriör//Bygg & Trädgård//Familj & Vänner och lite till.

S W E BY ME
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (165 votes, average: 3,06 out of 5)
Loading ... Loading ...

Nybyggarna i Sidsjö

Det började som en dröm. Att få bygga sitt eget drömboende i sekelskiftesstil som både var naturnära och nära till staden. Så dök ett spännande projekt upp: ”Grönt Boende”. Ett samarbete mellan Sundsvalls kommun och Mittuniversitetet om att bygga miljövänligt – där fyra familjer skulle få möjlighet att förvekliga vår dröm. Efter en lång resa så blev vi en av de utvalda familjerna och vi gick in i projektet både med ett miljöengagemang och en nyfikenhet om att lära oss mer om att bygga miljövänligt, men även med ett mål att visa att det går att bygga miljövänligt med ett typhus. Följ vår spännande resa mot ett miljövänligt boende och med ett projekt där pilotfamiljerna bland annat kommer att ha ett eget bio-reningsverk.

Nybyggarna i Sidsjö
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (35 votes, average: 2,89 out of 5)
Loading ... Loading ...

CasaTrend

Äntligen är det dags för oss att bygga hus! Ett Trend Sadel från Eksjöhus ska det bli! Det är en 1-plansvilla på 150kvm + garage!

Vi som bygger är Emma och Kristoffer med dottern Evelin på 1 år samt hunden Holger. Mitt i allt kommer ett syskon också, så det här blir nog en spännande resa för oss!
Våra tankar befann sig länge i världen där vi skulle köpa Emmas föräldrars hus (också ett Eksjöhus, byggt 1990) och renovera det och skapa vårt eget hem av hennes barndomshem. Rent ekonomiskt hade det varit den bästa affären för oss, men vi föll hela tiden tillbaka på att det kommer att ta tid innan huset är som vi vill ha det samt att vi var osäkra på om vi hade den enorma mängd tid och energi det ta för oss att färdigställa. När vi jämför kostnaderna för ett begagnat hus i det skick vi önskar och dessutom inom det område vi vill bo, kommer vi fram till att vi antagligen kommer att bo billigare i ett nybyggt hus som är energieffektivt och inte i behov av renoveringar. I Östersund där vi bygger är det dessutom höga priser på hus just nu och skillnaden mellan nytt och äldre i någorlunda jämförbart skick är marginell, speciellt om man lägger till driftskostnaden för huset. Med en ettåring och syskon påväg blev det enda vettiga tillslut att besluta oss för att bygga ett helt nytt hus som blir vårt eget redan från första stund. När vi resonerade om allt det här kändes det dessutom väldigt lockande att inte ha några ”måsten” på huset under tiden barnen är små och behöver ständig tillsyn.

CasaTrend
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (48 votes, average: 2,85 out of 5)
Loading ... Loading ...