Se kategori

Bra textartiklar för elektrikerjobb

Norh ApS är en elektriker och låssmed i Skåne, som också är glada för att dela med sig av goda råd och tips inom området; säkerhet, akuta elfel, lås, samt andra ämnen som är relaterade till låssmed och elektriker.

Norh.se hittar du därför textartiklar som handlar om allt från inbrottsäkring av boende till vad du ska göra om det börjar brinna i en elinstallation. 

Textartiklarna berättar även hur man ska gå till väga om man exempelvis råkar gräva hål i en ledning  i marken (tro det eller ej, det sker faktiskt nästan varje dag att någon i Sverige gräver över en ledning med både grävmaskin och spade).

Detta och många andra spännande ämnen hittar du på deras hemsida.


Odla bättre med växthus

Artikel från oss på ViByggerHus
Är du trött på att fåglarna äter upp dina jordgubbar? Då är ett växthus en bra lösning. Med hjälp av växthus kan man odla alltifrån blommor till stora tomatplantor och de växer mycket bättre och säkrare tack vare skyddet som växthuset ger.

Unna dig ett växthus

Det kan tyckas vara lyxigt och en smula onödigt med ett växthus. Om du är osäker på om du bör köpa ett växthus kan det vara bra att väga alla fördelar som finns med att ha tillgång till ett eget växthus. Förutom att växthuset kommer vara användbart under många år, skapar det bättre förutsättningar att lyckas med dina odlingar. Hur frustrerande är det inte att lägga tid, pengar och energi på att driva upp blommor, bär och grönsaker för att sedan få dem förstörda av nattfrost och flygfän? På så vis blir växthuset en investering för dig.

Vilket växthus ska man köpa?

Utbudet av växthus är stort och olika modeller passar för olika behov. Om du är en väldigt entusiastisk odlare som odlar och planterar mycket, kan du behöva ett större växthus som har kapacitet för alla dina odlingar. Fristående växthus finns i olika storlekar som passar alla behov. Tack vare att det finns färdiga byggsatser att köpa, blir det enkelt att montera ditt växthus.

Du som inte har ett lika stort intresse för odling klarar dig bra med enklare växthus. På marknaden kan du hitta plastkupor att sätta över dina krukor, överdrag i plast att sätta över pallkragar eller mindre fristående växthus av plast som gör det enklare att odla mindre plantor. Alternativt kan du köpa ett väggväxthus som är ett mellanting mellan ett stort fristående växthus och ett växthus för pallkragar. Väggväxthus passar bra om du vill utnyttja en solig vägg på huset för ett mindre antal plantor.

nybyggareibensbyn.blogg.se

Jag ( Sofia ) och min sambo Dennis är just i detta nu i full gång med vårt drömhus!

Vi skriver allt som rör husbyggnationen, planlösningar, VVS, ytskikt, fasadfärg, inredning, ja allt!

Bloggen handlar också mycket om förberedelserna innan själva huset kunde börja uppföras, så som olika ansökningar om enskilt vatten och avlopp samt anläggningen av det.
Vi tar även upp övriga markarbeten, avtäckning, uppfyllnad och planering av tomten.

Vi svarar på samtliga frågor och funderingar och hoppas att vår blogg kommer vara till nytta för andra nybyggare i landet!

nybyggareibensbyn.blogg.se
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (52 votes, average: 2,90 out of 5)
Loading ... Loading ...

Hagalyckan

Vårt Spira 194 kom i januari 2015. Vi delar bland annat med oss av färdigställande av övervåning, trädgårdsskapande, byggande av garage och lite annat som blir när man bygger nytt. Det mesta av arbetet kommer vi att göra själva trots att vi inte har så mycket erfarenhet av husbygge.

Hagalyckan
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (73 votes, average: 2,81 out of 5)
Loading ... Loading ...

Vår Ekbacke

Den här bloggen görs i symbios av lättja och iver. Det blir en lätt väg att hänvisa och locka alla våra nära och kära till bloggen för att följa vår husbyggarresa. Då glömmer vi inte att berätta något avgörande och stort i byggandet för någon. Samtidigt dokumenterar vi för egen del hur vi gjort och hur allt såg ut under tiden.

Vår Ekbacke
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (93 votes, average: 3,25 out of 5)
Loading ... Loading ...

Vi bygger hus i Brittsbo

Vi är en familj om fyra, som bygger Eksjöhus PrioTvå i Östersund, på ett nybyggt bostadsområde som heter Brittsbo i Östersund. Vi letade ett tag efter begagnade hus men efter att det kändes hopplöst var vi på husvisning med Smålandsvillan och sedan Älvsbyhus som båda hade husvisningar i Brittsbo. Vi fastnade dock inte riktigt för någon av dem och kontaktade flera andra hustillverkare, valet föll tillslut på Eksjöhus då säljaren kändes ärlig, rakt på sak, kunnig och hjälpsam på rätt sätt. Vi valde mellan 2-planshus som är vår favorit utvändigt, och 1-plans som är vår favorit invändigt och valet föll på modellen Prio Två då den kändes väldigt prisvärd och planlösningen var superb i jämförelse med mycket annat vi sett på marknaden. Priset var förvånansvärt lågt efter att ha jämfört med Smålandsvillans offerter, de låg på ungefär samma nivå efter några få tillval hos SMV! Vi kommer utföra en del av arbetet själv och har valt bort mycket som ingår i husleveransen (kök, tvättstuga, badrumsinredning och kommer därför både köpa och montera in detta), vi kommer även spackla och måla huset invändigt samt utvändig målning och köpte ett färg/tapetpaket via Eksjöhus i samarbete med Sävedalens färg till ett otroligt förmånligt pris!
Välkommen in och läsa på vår blogg där vi försöker dela med oss av våra beslut och framsteg!

Vi bygger hus i Brittsbo
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (49 votes, average: 3,16 out of 5)
Loading ... Loading ...

Halmhuset i Hålta

Under ett års tjänstledighet bygger vi vårt 2-planshus isolerat med hårdpressade halmbalar och putsat in- och utvändigt med bland annat lera från tomten. En byggteknik som inte är helt ovanlig i till exempel Norge, Storbritannien och Frankrike, som börjar få uppsving i Sverige och som lämpar sig extra bra för självbygge.
Resultatet ska bli ett hus med ett isolervärde inte så långt ifrån passivhusstandard, utan alltför stort hål i plånboken och med mindre miljöpåverkan än motsvarande konventionellt hus.

Halmhuset i Hålta
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (46 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading ... Loading ...

Bygga Fagernäs

Ett byggprojekt alldeles i startgroparna. En fantastisk tomt på landet där vi vill bygga vårt drömhus. En liten familj, med mamma, pappa och två små barn. För tillfället bor vi i ett hus som vi hyr, alldeles bredvid vår tilltänkta tomt.

Bygga Fagernäs
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (39 votes, average: 2,90 out of 5)
Loading ... Loading ...

Hemresan

VILKA ÄR VI?
Vi är en familj från Stockholm och som flyttade ner till Nyköping hösten -14. Det blev till en lägenhet som var tänkt att vara tillfällig tills vi hittade ett hus. Men det visade sig inte helt lätt, så efter ett års letande beslutade vi oss för att låta bygga. Jag som bloggar heter Kalle, min sambo Angelica och så har vi tre barn på 1, 3 och 6 år.

NÄR SKA VI BYGGA?
När jag nu startar bloggen (mars -16) har vi köpt tomt och träffat ett antal husleverantörer. Nu väntar vi in offerter och hoppas kunna spika leverantör inom ett par veckor. Sen är det ritningar och bygglov som ska till innan bygget kan komma igång. Vår förhoppning är byggstart vår/sommar och att inflyttning ska kunna ske till hösten/vintern.

VAD SKA VI BYGGA?
Det blir en tvåplansvilla på ca 200 kvm. Vår totalbudget inkl tomt är satt till 3,7 Mkr. Från början var det tänkt att det skulle bli ett kataloghus på totalentreprenad, men det lutar åt en lite friare lösning. Följ bloggen får ni se var vi landar!

Hemresan
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (685 votes, average: 3,51 out of 5)
Loading ... Loading ...

Drömmen slår in!

Sophie och Jhonny heter vi som gjort slag i saken och nu ska bygga drömhuset! Det blir ett ganska ordentligt omritat Domherren från Fiskarhedenvillan.
På vår blogg skriver vi om allt från när vi köpte tomten till allt pappersarbete, tankar och funderingar, inredning och självklart om själva byggets gång. Vi har lejt ut det mesta men kommer göra en hel del själva också. Häng med på vårt äventyr!

Drömmen slår in!
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (65 votes, average: 2,89 out of 5)
Loading ... Loading ...

Följ vår resa till drömhuset, Spira 211

Hjältevadshus Spira 211 kommer att bli vårat nya hem och om allt går som planerat kommer vi flytta in i huset om 2 månader. Med denna blogg vill vi berätta om vår resa som började hösten 2015. Här kommer vi att redogöra våra tankar och funderingar samt berätta om de erfarenheter vi samlat på oss.
Följ vår resa till drömhuset, Spira 211!!

Följ vår resa till drömhuset, Spira 211
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (50 votes, average: 3,12 out of 5)
Loading ... Loading ...

Lyckans hem

Vi bygger 1-plan 6 rok, Lyckan vinkel – Eksjöhus
Även om vi har valt att bygga med totalentreprenad så dyker det upp frågeställningar vi själva behöver sätta oss in i och att ta reda på. Det är både intressant och kul och kan gälla både smått som stort. Framförallt finns det en del pengar att spara om man är lite om sig och kring sig.
På min blogg skriver jag om allt möjligt som kan dyka upp när man ska bygga hus. Det kan vara kontakter med t ex kommunen, vägföreningen, pappersexercis, funderingar kring materialval, möbler och inredning, trädgård och övriga tankar och känslor som dyker upp under byggandets gång.
Nu vi bor i en stuga på samma tomt som vi ska bygga på, vilket gör att det blir lätt och följa bygget av vårt efterlängtade hus. Välkommen in och kika!

Lyckans hem
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (83 votes, average: 2,88 out of 5)
Loading ... Loading ...

Villan vid kusten

Mitt namn är Josefin, är 24 år gammal och kommer från början från Skåne. Jag flyttade till Göteborg år 2012 för att studera på Chalmers. Nu mera bor jag vid kusten utanför Göteborg, i Björlanda, tillsammans med sambo och katt. Här i bloggen kommer ni få läsa om vårt husbygge och vägen dit. Målet är att bygga ett trähus i skärgårdsstil som passar in i omgivningen men som även lever upp till förväntningarna på vårt drömhus.
Sommaren 2015 sålde vi lägenheten i stan samtidigt som vi köpte vår sommarstuga vid havet i Björlanda kile utanför Göteborg och flyttade dit direct.

Stugan ligger på en väldigt speciell tomt där 2/3 av tomten är täckt av ett relativt högt berg, som är prickad mark, därav hade tomten varit svårsåld och legat ute ett tag. Även om många såg det som en utmaning att bygga nytt på en tomt där det var så begränsat var huset fick ligga, så såg vi det som en fördel då utsikten från berget är otroligt fin.

För att utnyttja tomten maximalt är vår plan att bygga ett tvåplanshus där man kan komma ut direkt på berget från andra våningen, och därmed även använda den delen av tomten.

Villan vid kusten
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (50 votes, average: 2,96 out of 5)
Loading ... Loading ...

Villa Källgren

Vi bygger ett klassiskt men egenritat trähus med amerikansk veranda under 2016-2017.

Villa Källgren
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (51 votes, average: 3,12 out of 5)
Loading ... Loading ...

S W E BY ME

Nybyggt Hjältevadshus med mycket ♥. Vi har byggt ett Spira 175.
Interiör & Exteriör//Bygg & Trädgård//Familj & Vänner och lite till.

S W E BY ME
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (165 votes, average: 3,06 out of 5)
Loading ... Loading ...